RET  "Kortdurende aanpak, voor langdurige resultaten"


Individuele training RET

Hoe werkt RET?

Wij gaan uit van de problemen waar u nú last van hebt en proberen zo snel mogelijk tot de kern door te dringen. Wij gaan daarbij te werk als een soort detective, houden u onze vermoedens en veronderstellingen voor en leiden u al vragend naar de knopen in uw denken en voelen. Vervolgens geven wij aan hoe u uw denken, voelen en gedrag kunt veranderen en stimuleren wij u om daar actief aan te werken, o.a. met behulp van huiswerkopdrachten. U behoudt daarbij te allen tijde de eindredactie over de training.

Hoe lang duurt RET?

RET wordt beschouwd als kortdurend (gemiddeld rond de 10 gesprekken). Hoe kort hangt uiteraard van een heleboel factoren af. Bijvoorbeeld hoe lang de problemen al bestaan, hoe gemakkelijk u zich een en ander eigen kunt maken, maar vooral hoe hard u eraan wilt werken.

Wat kost RET?  (prijzen)

Een gesprek van 45 minuten kost €90,-. Wanneer uw bedrijf aan de kosten meebetaalt kost het €100,- voor een gesprek van 45 minuten. Ziektekostenverzekeraars geven een vergoeding afhankelijk van de kwalificaties van degene met wie u de gesprekken voert. Zie daarvoor hieronder bij 'Ter informatie' onder het kopje verzekering/ beroepskwalificaties.

'Moeten Maakt Gek'

U kunt alvast een idee van de RET krijgen aan de hand van het boek 'Moeten Maakt Gek' van Albert Ellis en Wouter Backx (2006), Anthos, Amsterdam. ISBN 90 414 04562. Dit boek wordt aanbevolen ter ondersteuning van de gesprekken.

Afspraak maken

Als u een afspraak wilt maken kunt u dat doen op ons telefonisch spreekuur.

Telefonisch spreekuur Haarlem:

op werkdagen van 8:30 - 9:30 uur en bovendien op donderdagmiddag van 13:00 - 14:00 uur 023 5328817. Zie ook de pagina spreekuur.

Email

U kunt ook mailen naar, training ret-instituut voor informatie, niet voor het maken van afspraken.

Aanmeldingswachttijd

De tijd tussen het moment dat u contact met ons opneemt om een afspraak te maken en de datum waarop een afspraak kan worden gemaakt is gemiddeld 10 dagen.
Na het eerste gesprek (intake) vindt een volgend gesprek na ongeveer week plaats.

“Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).”

 

volgende pagina>>

 

Instituut RET - Rationeel-Emotieve Therapie - Opleiding Training RET individueel