'PRIMARY' - Basisopleiding RET

Rationeel-Emotieve Training / Therapie

De eerstvolgende volgende opleiding start op donderdag 12 maart 2020

we bieden je:

Een interactief en intensief programma gericht op een grondige kennismaking met de RET door hoogst gekwalificeerde docenten. RET is van oorsprong een cognitieve gedragstherapie die niet alleen in therapie, maar ook bij conflicthantering, vliegangst, spreekangst en diverse gesprekstechnieken wordt toegepast. Er wordt gewerkt met eigen praktijkvoorbeelden, live-demonstraties, video-demonstraties en je krijgt opdrachten om mee te oefenen in de praktijk.

resultaat:

Na het voltooien van deze opleiding RET weet je storende gedachten op te sporen, ze te analyseren en om te zetten in helpende gedachten en daarmee bij te dragen aan het optimaliseren van effectief gedrag van een ander en jezelf.

de RET zegt:

Het zijn niet de gebeurtenissen die we meemaken, maar de gedachtes over die gebeurtenissen (A) die ons van slag brengen in ons gevoel en gedrag (C). Deze gedachtes (B) leer je herkennen bij je gesprekpartner en bij jezelf en je leert hoe die vervolgens te veranderen van irrationele in helpende gedachtes. Dit vergt veel oefening, maar blijkt eenmaal in de vingers een heel krachtige methode te zijn

je leert in deze, RET opleiding/cursus RET:

Wat irrationele gedachtes zijn, het verschil tussen gezonde en ongezonde emoties, en hoe je het ABC-model kunt toepassen en integreren in jouw praktijk.

gebeurtenis - gevoel en gedrag

A                C


 B

gedachten

abc-model

Opleiding van dit moment:

De basisopleiding RET bestaat uit twee gedeelten:

1. een serie van 12 wekelijkse donderdag- avonden van 19:30 – 22:30 uur start op donderdag 12 maart 2020

2. een 3daags seminar op vrijdag 19, zaterdag 20 en zaterdag 27 juni
2020

kosten: € 2359,50 inclusief 21% btw en exclusief literatuur

RET-interventies zijn door hun directheid en precisie efficiënt in te zetten in de praktijk van de hulpverlening, bij coaching, training en management, in het onderwijs en bij sport

Opleiding ─ RET
Cursus ─ RET

review:

"De training is niet alleen in professionele zin erg leerzaam, maar zet je ook in je eigen dagelijkse praktijk aan het denken en vooral ook aan het handelen. Het geheel is zo georganiseerd dat je wel moet oefenen, en dat blijkt hard nodig, want de misvatting dat je RET met het leren van een simpel ABC-schema onder de knie hebt, wordt snel en diepgaand onderuit gehaald”.

Literatuur:

DiGiuseppe, Doyle, Dryden & Backx (2014) A Practitioner's Guide to Rational Emotive Behavior Therapy, 3rd edition New York, Oxford University Press

certificering:

Na het succesvol afronden van de opleiding RET, wordt het 'Primary Certificate’ van het Albert Ellis Institute te New York of het certificaat van het RET-Instituut te Haarlem uitgereikt.

informatie:

bel voor de cursus RET, naar Wouter Backx:

023 5328817 of e-mail naar:

opleiding@ret-instituut.nl

opleiders:

  • Drs. Wouter Backx is afgestudeerd in de klinische en theoretische psychologie en is opgeleid door Albert Ellis, de grondlegger van de RET. Hij is mede-auteur van het cursusboek en van Moeten Maakt Gek en Effectieve Gesprekken. Hij doceert ook aan het Albert Ellis Institute te New York.

  • Drs. Tanja van Essen is afgestudeerd in de persoonlijkheids-psychologie. Zij is mede-auteur van de boeken Doe Het Vandaag en Overwin je Faalangst. Zij is GZ-psycholoog.

  • Prof. dr. Windy Dryden is emeritus hoogleraar in Psychotherapeutic Studies aan het Goldsmith College van de universiteit van Londen. Hij is ook medeauteur van het cursusboek en behoort tot de top van de RET-theoretici en -beoefenaars in de wereld.

Locatie:

Instituut voor RET, opleiding en cursus

Bloemendaalseweg 139

2061CH Bloemendaalnaar de website, zie hieronder !

www.ret-instituut.nl

Het instituut voor RET te Haarlem is een dochterinstituut van het

Albert Ellis Institute te New York